Heeft u ook een hekel aan een koude badkamer in de ochtend of ronddwarrelend stof van radiatoren?
Wij, bij Aqua Vloerverwarming helpen u graag bij het kiezen van het vloerverwarmingssysteem dat het beste bij uw woning & wensen past. Hieronder volgen 3 oplossingen met elk zijn voordeel. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag in een vrijblijvende offerte-aanvraag. [ Binnen 3 minuten ingevuld ]

Infrezen
De populairste methode om vloerverwarmingssystemen te installeren is door het infrezen van de goten voor de verwarmingsbuizen. Het is een methode welke redelijk eenvoudig gemonteerd & scherp geprijsd is. Deze methode is ideaal voor zowel nieuwe woningen als oudere woningen. Hierdoor hoeft er niet gedacht te worden aan het verwijderen van de gehele vloer om vloerverwarming te kunnen installeren. Ook simpelweg omdat er in de vloergoten voor de buizen worden ingefreesd, is er geen extra hoogte op de bestaande vloer. Hierdoor hoeft u geen aanpassingen in uw woning door te voeren, wat weer extra kosten scheelt. Een ingefreesd vloerverwarmingssysteem warmt het huis snel op, doordat de verwarming tegen de oppervlakte van de vloer zit. Hierdoor hoeft de verwarming niet hoog of lang aan te staan waardoor u weer energie bespaart.
Wij hebben ruim ervaring met het infrezen van verschillende ondergronden, waaronder het infrezen van marmerenvloeren, grindvloeren, tegelvloeren/plavuizen, betonvloeren, zandcementdekvloeren, gietvloeren, anhydriet, fermacel/knauf platen etc.

Vloerverwarming met draadstaalnetten
Wanneer er geen dekvloer of betonnen vloer in uw woning aanwezig is, is een vloerverwarmingssysteem met draadstaalnetten (ook wel krimp-net genoemd) een goed alternatief. Deze techniek is alleen mogelijk wanneer er alleen een constructie aanwezig is in de woning. Hierbij worden de verwarmingsbuizen ingebonden op draadstaalnetten. Deze netten zijn gecoat waardoor ze roestbestendig zijn. Wanneer vloerverwarmingssystemen met draadstaalnetten worden geïnstalleerd wordt er eerst een isolatie laag gelegd. Zodat er geen warmteverlies optreedt en de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verspreid. Deze vloerverwarmingssysteem wordt gelegd op de constructievloer, hierdoor kan er gelijk zodra de vloer afgewerkt is, overgegaan worden op hoe u uw vloer wilt bedekken.

Noppenplaten
Als de hoogte van de vloer geen rol speelt kan er overwogen worden om het vloerverwarmingssysteem op noppenplaten te installeren. Vloerverwarmingssystemen op noppenplaten zorgt ervoor dat de buizen goed op hun plek blijven zonder al te veel moeite. Hierdoor is de installatietijd korter dan bij andere installatie methodes. De nopplaten zijn van isolerende materialen gemaakt waardoor de warmte niet kan ontsnappen. Een voordeel van dit systeem is dat het niet per se als hoofdverwarming gebruikt hoeft te worden. Vloerverwarmingssystemen op noppenplaten werken ook ideaal als bijverwarming in uw woning.