voor en nadelen vloerverwarming aquavloerverwarming

Een vloerverwarming laten leggen gebeurt natuurlijk niet zonder dat er even gekeken wordt naar wat de voor- en nadelen zijn van dit product. Wij bij Aqua en Co helpen jou graag tijdens een vrijblijvend persoonlijk consult, want elke situatie is natuurlijk anders. Wij snappen dat jij natuurlijk al wat informatie wilt hebben voordat wij langskomen, daarom hebben wij een overzichtelijke opsomming van wat de voor- en nadelen zijn van een vloerverwarming.

Voordelen

De belangrijkste twee voordelen die onze vloerverwarming biedt, is dat het systeem milieuvriendelijk is en energiebesparend. Jaarlijks kun je een aardig bedrag besparen op jouw energiekosten rekening. Dit betekent dat de vloerverwarming zichzelf op lange termijn terugverdiend. Wanneer de vloerverwarming aan wordt gezet. Wordt het huis gelijkmatig opgewarmd, waardoor jij lekker op jouw blote voeten in het huis rond kan lopen zonder dat jij enig verschil van temperatuur onder je voeten voelt.

Voor een vloerverwarmingssysteem maakt het ook niet uit wat voor soort vloer je thuis hebt. Tapijt, laminaat, hout, stenen en tegelvloeren zijn allemaal geschikt voor een vloerverwarmingssysteem. Hierdoor is de manier van het inrichten van jouw woning niet afhankelijk van de mogelijkheden van een vloerverwarmingssysteem. Door de vloerverwarming heb jij juist meer ruimte voor jouw meubels, omdat er geen rekening meer hoeft te worden gehouden met de ruimte die radiatoren in jouw woning innemen.

Vloerverwarmingssystemen verbeteren ook jouw woonomgeving, omdat de luchtkwaliteit in jouw woning beter wordt door de afwezigheid van de radiatoren.

Nadelen

Ondanks dat er veel voordelen zijn, zijn er ook enkele nadelen aan een vloerverwarming. Desondanks hebben deze nadelen natuurlijk ook weer voordelen.

Een vloerverwarmingsinstallatie is een investering waar jij op langer termijn profijt van zult hebben. Het systeem verdient zichzelf terug door wat jij bezuinigt op jouw energierekening. Wat een leuke bonus is aan het vloerverwarmingssysteem, is dat het de waarde van jouw woning ook nog eens verhoogt!

Een opmerking die vaak geopperd wordt is de tijdsduur van de installatie van het vloerverwarmingssysteem. Wij bij Aqua en Co begrijpen dat en zien dit als een uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat door onze ervaring wij de werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder dat jij al te veel last van ons zult hebben. Elke situatie is uniek en dat is de reden dat de specialisten van Aqua en Co met veel plezier elk vloerverwarmingssysteem leggen. Graag geven wij advies en denken wij ook mee aan welk systeem het beste bij jouw eisen en wensen past.

Wij staan klaar om jouw woning energiezuinig op te warmen, jij ook? Vraag vrijblijvend een offerte aan en één van onze specialisten neemt contact met jou op!